Жителі пошкоджених домівок селища Пісочин отримали будівельні матеріали

Джерело: «Проліска-Харків»

35 сімей із селища Пісочин Харківської області отримали допомогу після ракетного удару 9 березня.

Про це повідомляє  «Слобідський край» з посиланням на гуманітарну місію «Проліска-Харків». 9 березня внаслідок ворожого ракетного удару по селищу Пісочин було пошкоджено десятки житлових будинків, комунальні заклади та приватні підприємства.

– Буквально 20 метрів відділяє вирву від вибуху та найближчі житлові будинки. Вибуховою хвилею знесені дахи, вибиті вікна і двері, видавлені брами. Але люди не мають залишатись сам на сам з проблемами, тому команда гуманітарної місії «Проліска-Харків» оперативно виїхала на місце обстрілу і зібрала інформацію про масштаби пошкоджень. Мешканцям Пісочина була негайно надана допомога від UNHCR Ukraine — Aгентство ООН у справах біженців в Україні, – повідомили в організації.

Загалом 35 сімей отримали 130 листів тарпауліну для ремонту дахів і вікон. А власники найбільш постраждалих будинків отримали десять будівельних наборів. Також жителям була надана психологічна допомога фахівцями «Проліски». 

Нагадаємо, попередньо, армія рф вдарила по селищу Пісочин крилатою ракетою Х22. На початку весни в трьох громадах Харківської області презентували реалізовані проєкти створення безпечних просторів для дітей.

Також нагадаємо, що у селищі Пісочин показали наслідки ракетного удару.

Головні новини Пісочин читайте на нашому сайті. 

Джерело