Рецепти великодніх пасок — Новости Харькова

Рецепти великодніх пасок (фото) 287 10 апреля 2023 16:00 Новинний портал GХ до Великодня ділиться рецептами смачних пасок від своїх читачів.

Традиційно до Воскресіння Господнього готують паски. Багато господинь з покоління в покоління передають рецепти. GХ пропонує спробувати приготувати частування за новими рецептами від наших читачів.

Сирна паска з мармеладом від Андрія Задоріна

Інгредієнти: 400 г жирного сиру, 300 г цукру, 400 г вершкового масла, 100 г родзинок, 100 г волоських горіхів, ромова есенція, 200 г різноколірного мармеладу.

Збийте масло з цукром, поступово додаючи сир і насамкінець жовток. Потім перемішайте отриману масу із родзинками та есенцією. На дно глибокого блюда покладіть лляну або марлеву серветку, змочену водою та змащену олією. Викладіть візерунок з горіхів та нарізаного невеликими шматочками мармеладу. Зверху на всю цю красу викладіть сирну масу та прикрийте її кінцями серветки. Злегка натисніть і поставте в холодильник. Коли паска застигне, перекладіть її на блюдо, перевернувши й знявши серветку.

Паска на сметані від Ольги Мітюхіної

Інгредієнти: молоко — 500 мл, борошно пшеничне — 1 кг, маргарин — 250 г, масло вершкове — 100 г, масло вершкове топлене — 100 г, сметана — 100 мл, цукор — 700 г, яйце — 10 штук, дріжджі свіжі, сіль — 1 щіпка, цукор ванільний — на смак, горілка — 2 столові ложки, олія — 1,5 столової ложки, родзинки — на смак.

Для приготування великодньої паски молоко підігріти, розчинити в ньому 350 г цукру. Дріжджі розвести у невеликій кількості теплого молока. Змішати отримані маси й залишити на 10 хвилин, потім цукор, що залишився, збити з яйцями, додати маргарин, вершкове і топлене масло, сметану, сіль, ванільний цукор, горілку, олію і перемішати. Знову змішати обидві маси. Додати борошно і замісити тісто. Накрити та поставити в тепле місце на 3 години. Тісто вимісити так, щоб воно легко відставало від рук. Наприкінці додати родзинки. Тісто викласти у форми, змащені олією, на 1/3 обсягу. Дати підвестися. Випікати близько години у розігрітій до 180 градусів духовці. Прикрасити на власний смак.Читайте також: У Харкові закрили для відвідування п’ять кладовищ: перелік

Паска з коньяком від Аліна Цимбалюк

Інгредієнти: дріжджі свіжі – 30 г, молоко – 100 мл, цукор – 150 г, борошно – 300 г, сир – 250 г, яйця – 2 шт., жовток – 1 шт., вершкове масло – 50 г, родзинки – 60 г, коньяк – 100 мл.

Розмішайте дріжджі з цукром, мукою, молоком і на 10 хвилин поставте в тепле місце. Яйця та жовток збийте з цукром, вершковим маслом, ваніліном та сіллю. Борошно змішайте з сирно-вершковою масою та опарою. Додайте промиті родзинки, вимочені в коньяку. Змащену олією форму заповніть тістом на 1/3 і залиште на 45 хвилин. Випікайте в розігрітій духовці 10 хвилин при температурі 200 градусів, а потім ще 45 хвилин при температурі 180 градусів. Готову паску полийте шоколадною глазур’ю.

Світло сердець наших людей здолає темряву. Добрих свят і з Вербною неділею. А рецепти ми плануємо друкувати ще — читайте новини GX.

Наостанок, трохи корисних порад:

— Тісто вимагає ретельного та кропіткого замісу. Воно має бути в міру щільним і густим, інакше пасха ризикує або попливти, або зачерствіти.
— Тісто в процесі приготування повинно підійти щонайменше тричі: у вигляді опари, після додавання всіх продуктів та замісу і коли тісто укладено у форму для випічки.
— Готове тісто має заповнити форму лише наполовину (краще 1/3), щоб було куди підійматися.
— У приміщенні, де готується тісто для паски, не повинно бути шуму та протягів.

Источник