Голоси у сховищах Харкова підтримують дух міста — ГХ

Голоси у сховищах Харкова підтримують дух міста (фото, відео) 391 18 червня 2024 19:30 Музика й пісні незламних артистів лунають до свят.

Вже наступного тижня Україна святкує одну з головних своїх дат — День Конституції України (28 червня). Саме до цієї дати 17 червня о 17:00 в Арт-сховищі «Культура» колектив Харківського академічного театру музичної комедії співав найкращі українські пісні:

1. «Мій край» М. Мозговий

2. «Чорнії брови, карії очі» українська народна пісня

  • 3. «На вулиці скрипка грає» українська народна пісня


    4. «Гуцулка Ксеня» Я.Барнич


    5. «Червона рута» В.Івасюк.


    6. «Чорнобривці» В. Верменич, М. Сингаївський


    7. «Ой летіли дикі гуси» І. Поклад, Ю. Рибчинський


  • 8. «Українські дівчата» П. Мага, П. Зібров


    9. «Зозуля» Є. Матюшенко, М. Некрасова


    10.  «Пісня про рушник» А. Малишко, П. Майборода

  • 11.  «Моя Україна» Ю. Рибчинський, М. Петраш.


    12.  «Варто чи ні» О. Пономарьов

  • 13. «Водограй» В. Івасюк (А ви знали? Автор написав пісню, коли йому виповнився лише 21 рік)

  • 14. «Кохана» І. Барах, І. Поклад

    15. «Розпрягайте хлопці коней» І. Нагребецький

  • 16. «Черемшина» В. Михайлюк, М. Юрийчук


    17. «Роса» О. Злотник


    18. «Україна» І. Федишин

  • В рамках концерту «Незламна пісня» свої виступи представили: заслужені артисти України Елеонора Джулік, Наталія Коваль, Олексій Гавінський; солісти театру Іван Орлов, Світлана Тимченко, Віталій Манченко, Артем Кочергін та балет театру.Читайте також: Він жив з музикою в серці. Пам’ятний захід готують учні і колеги видатного харківського музиканта (фото, відео)

    Кожна пісня була про любов — до мами, коханої, сина, України… Артисти бажали піснями щасливої долі, а зозуля накувала довгі роки життя.

    Як завжди, з гумором. віршами і цікавими фактами з історії вели концерт заслужена артистка України Тетяна Циганська та Олексій Андренко.

    Хай цей пост донесе частку чуттєвого виступу і світлі посили кожному, хто його побачить!

    «Дякую нашим захисникам, що відігнали ворога від Харкова і я мала змогу повернутися з сином до міста. Я радію кожному виступу і намагаюсь зробити їх незабутніми. До виступу вбрання готувала сама. «Ой летіли дикі гуси» співала у весільному вбранні, а ось до останнього номеру сукня нова. Я вже почала її вишивати. До наступних концертів вона буде ще красивіша», — поділилася з GX цікавими подробицями заслужена артистка України Наталія Коваль.

    Новинний портал GX слідкує за життям Харкова-культурного, ми неоднаразово писали про волонтерську допомогу артистів.

    До речі, заслужена артистка України Елеонора Джулік увесь час приймала активну участь в волонтерскому русі.

    А весь колектив ХАТМК (хто залишився у місті) на чолі з директором та режисером ХАТМК, заслуженим діячем мистецтв України Ігорем Ковалем давали благодійні концерти.

    Вільні, сильні і незламні, як наша Україна, артисти Харківського академічного театру музичної комедії співають заради підтримки українців.

    «Дякую колективу ХАТМК за концертну програму українських народних й сучасних пісень. У цей час вони набувають ще сильнішого емоційного відгуку, напевно, у багатьох. Бо наша країна бореться за свою культуру у тому числі. Мене до сліз зворушили слова ведучих, про гордість бути українкою й особливо вразило виконання «Черемшини» (заслужена артистка України Елеонора Джулік) й «Варто чи ні» (Віталій Манченко), це було якось особливо, від душі, коли артисти відчувають те, про що співають… У кожному концерті є свої моменти, які запам’ятовуються. Тому бажаю, насамперед, мати завжди можливість колективу радувати свого глядача, бо це не так й просто у такий нелегкий час для нашого міста», — щиро прокоментувала подію наша читачка і театралка Олена Мірошнікова.

    До речі, до Дня музики, який святкують 21 червня, 20 червня о 17:00 в Арт-сховищі «Культура» колектив ХАТМК презентує «Магію мюзиклу».

    Квитки за посиланням.

    Ділимося теплими спогадами про світлу магію мюзиклу з минулих років, коли почуєш чи побачиш уривки виступів наших харківських зірок, завмирає серце…

    Навіть у ці складні часи колектив Харківського академічного театру музичної комедії готує святкові виступи, щоб дарувати радість і підтримку харківцям.

    Більше про заплановані події театру на афіші.

    Дякуємо! Разом до перемоги!

    Фото, відео та матеріал: Наталія Бойченко, GX, Олена Мірошнікова, ХАТМК

    Источник