Три харківські вулиці перейменовані на честь загиблих захисників

У Харкові трьом вулицям та скверу дали імена загиблих захисників.

 

Таке рішення ухвалили депутати харківської міської ради на сесії 13 червня, повідомляє «Слобідський край».

Так, вулицю Плеханівську назвали на честь Героя України Георгія Тарасенка, який загинув 25 березня 2022 року під час визволення від російської окупації Малої Рогані під Харковом.

Вулицю Державінську –  на честь Героя України Дмитра Коцюбайла, позивний «Да Вінчі», який загинув 7 березня 2023 року в Бахмуті.

Вулицю Броненосця «Потьомкін» на честь нацгвардійця Олега Громадського, який загинув 24 лютого 2022 року, потрапивши під залп артилерії армії рф після того, як разом з побратимами знищив ворожу мотострілецьку бригаду в районі П’ятихаток.

А безіменний сквер на вулиці Конторській, навпроти будинку № 5 назвуть на честь захисниці Владислави Черних, яка загинула 28 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання у Слов’янську.

Харків’янам, які мають житло на вулицях з новими назвами, змінювати прописку та документи про право власності на нерухомість не потрібно, зазначили у міській раді.

Нагадаємо, Президент вручив нагороду батькам загиблого харків’янина Георгія Тарасенка.

Нагадаємо також, що у Харкові перейменували парк Горького.

Раніше ми писали, що 14 червня світ відзначає День донора крові. До цієї події Харківський обласний центр служби крові підготував у місті декілька акцій – в Центрі крові та в ТРЦ «Нікольський».

Більше новин Харків читайте на нашому сайті.

Джерело